Четвъртък, 24 Май 2018
Четвъртък, 24 Май 2018

Техническия университет удостои Плевнелиев с почетен златен медал

Техническия университет удостои Плевнелиев с почетен златен медал

„Няма да се уморя да подчертавам, че съм президент-инженер и винаги ще се гордея с това“, заяви президентът

Държавният глава Росен Плевнелиев беше удостоен с почетния златен медал на Техническия университет-София, съобщи пресслужбата на Президентството. Отличието е връчено в знак на признателност за неговия принос за издигане и утвърждаване на авторитета на висшето учебно заведение на национално и международно равнище.

„През изминалите години  заедно отбелязахме един след друг много успехи на Техническия университет и неговите бивши и настоящи възпитаници. Открихме модерна библиотека, показахме автомобили, които изразходват по-малко от 2 литра на 100 км. Заедно с вас мечтаехме за първата иновационна екосистема на България и тя вече се случва. Техническият университет беше и домакин на последната среща на президентската инициатива „Младежка визия за развитие на България“, в която взеха участие над 120 младежи с висок успех от висши училища в цялата страна. Винаги съм носил и ще нося това висше учебно заведение в сърцето си. То ме е изградило като професионалист и до голяма степен като личност. Няма да се уморя да подчертавам, че съм президент-инженер и винаги ще се гордея с това“, заяви президентът.

Росен Плевнелиев подчерта, че образованието и бъдещето на България с модерна икономика и високи технологии са били водещ приоритет през целия му мандат.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар