Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

Никола Филчев: Христо Иванов е толкова изгладнял, че за пари е готов да клевети самия себе си

Никола Филчев: Христо Иванов е толкова изгладнял, че за пари е готов да клевети самия себе си

Той си говори сам, а чува много гласове, заяви Филчев

Босът на "Овергаз" Сашо Дончев обяви вчера, че е бил притискан от главния прокурор Цацаров и обвини един от предшествениците му Никола Филчев, че му е пратил барети.

"Поначало да служиш на държавата и да служиш на личното си забогатяване са различни неща. И г-н Дончев сигурно добре знае разликата. Всеки си избира сам, къде да работи. Попитайте хората, които се трудят от сутрин до вечер за хляба си,  дали някой се интересува от Христо Иванов и партийните му съратници – безработни, но жадни за власт и пари подозрителни елементи. Самият Иванов какво работи, с какво се прехранва? Получава помощи от някакви международни организации, за да злослови за този и онзи. Медиите казват че толкова е изгладнял, че за пари е готов да оклевети и себе си дори", коментира пред Блиц Никола Филчев.

"Той си говори сам, а чува много гласове. Опасно е, но трябва да бъдем добри и да се отнасяме с разбиране към заболяванията на хората. Аз препоръчах преди време на Христо Иванов да стане младши съдия и да работи за върховенството на закона като издава справедливи решения. Но той не може да спечели конкурса и още повече не може да работи като съдия. Няма сили и нужната компетентност. И затова си е избрал да се прави на политик. Ще вика, ще кряска, ще сваля тоя, ще вдига оня. Ще се бори за народа, за демокрацията и евроатлантическите ценности. И всичко туй за пари", допълни Филчев.  

"Господинът има и лична проблеми. Нали преди време го хванаха маскиран на летището да заминава за чужбина да ражда. Не знам дали роди. Да не навлизаме толкова дълбоко в личното му пространство. Нека си вика. На никого не пречи. Той се закани и да напише цял роман за прокуратурата, като напусне министерството. Ето мина доста време, сега е по-свободен. Но не съм чул да е написал нещо. Изобщо може ли да пише ? За четене – знам, но за писане. Що се отнася до главния прокурор, ясно стана на всички, че той ще си завърши определения от Конституцията мандат, въпреки крясъците на Ивановци, Радановци, Таковчета и други костовачета. А работата на г-н Цацаров получи неведнъж висока оценка от редица български и европейски институции", каза още Никола Филчев. 

Оставете коментар