Понеделник, 21 Май 2018
Понеделник, 21 Май 2018

Плажовете ни са полупразни в края на юни

Плажовете ни са полупразни в края на юни

Това показаха снимките от проверката

Плажовете на най-популярните ни курорти са полупразни в края на юни. Това показаха снимките от проверката, която за пореден уикенд прави по ивиците, сякаш е контролен орган по чистотата, министърът на туризма Ангелкова. Тя обиколи Слънчев бряг, Свети Влас, Созопол, Градина и Червенка и навсякъде по различни времена на деня ивиците изглеждат каквито са – добре поддържани, но кът откъм посетители, дори в най-слънчевите часове.

Като имаме предвид, че през уикенда, освен чуждите туристи, на тях се очаква да ходят и местните жители или българи, отскочили за събота и неделя до морето, става зле.

Така от двете прогнози – на министъра за 10-15% ръст, намалена напоследък до 7%, и на заместник-министъра й Ирена Георгиева – за 3-5% увеличение на туристите, по-реалистична изглежда втората.

Всички приказки за преодоляване на сезонността са химера, сочи безпристрастният обектив. Хотелите ще бъдат пълни само през юли и август.

Министърът използва случая и откри сезона в най-големия туристически комплекс Слънчев бряг, който не пропусна и този юни да нашуми скандално – не с престрелка по Митьо Очите като миналия, но с качеството на туристите, отдъхващи там гости от социалното дъно на ЕС и изтезаващи персонала, както се случи в хотел Марвел – обект под чадъра на новите концесионери на северния му плаж от СИК.

Оставете коментар