Петък, 22 Юни 2018
Петък, 22 Юни 2018

Експерт: В България има гета, които биха могли да са почва за тероризъм

Експерт: В България има гета, които биха могли да са почва за тероризъм

След разгрома си като йерархизирана структура, терористичните организации се превръщат в разпределена, разпръсната система, която продължава да функционира.

В България има гета, които биха могли да са почва за тероризъм. Зад тази теза застана експертът по сигурността Христо Смоленов.

В сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" той коментира, че гета като тези в Пловдив, Пазарджик и Асеновград са изкуствено поддържани като средища за наркотрафик. Според Смоленов една от причините полицията да не провежда акции там е политическата коректност.

"Местните хора, дори и тези от ромски произход, стават заложници на ромския бандитизъм, на онези бандитски формирования, които са окупирали гетата, държат собствените си сънародници в състояние на заложничество и оперират оттам, продължавайки и наркооперациите, и операциите по асистиране на отстъплението на различни терористи и внедряването на такива терористи в живата плът на българското общество.

Това е проблемът, уважаеми управляващи!", подчерта експертът.

Христо Смоленов каза още, че след разгрома си като йерархизирана структура, терористичните организации се превръщат в разпределена, разпръсната система, която продължава да функционира.

Той посочи за пример разгрома на "Ислямска държава" в Близкия изток и прогнозира, че след него Балканите ще се изправят пред още по-голяма заплаха от радикализация.

Оставете коментар