Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Ангелкова с ново 10! Ще рекламира България на билбордове в Ню Йорк и Лас Вегас!

Ангелкова с ново 10! Ще рекламира България на билбордове в Ню Йорк и Лас Вегас!

Министерството на туризма дава 44 хил. лв. за рекламни клипове

За първи път ще рекламираме България в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Лос Анджелис и Лас Вегас онлайн и чрез билбордове, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от "Фокус".

„Ще можем да видим България на знакови места в Ню Йорк в рамките на два месеца. Ню Йорк е космополитен център, туристи от цял свят посещават този град. Досега там не сме имали рекламни активности и съвместно с общината в Ню Йорк ни предстои да имаме още допълнителни други дейности“, каза Ангелкова.

На билбордовете, чието поставяне ще стане през октомври-ноември, ще бъдат представени български културно-исторически забележителности.

Министерството на туризма е обявило обществена поръчка за изработка на сeдем рекламни видеоклипове, а които ще плати до 44 400 лв., съобщава БГНЕС. Това прави по малко над 6300 лв. за един 30-секунден клип, което според аганцията е рекордно ниска цена, защото средните цени за подобни клипове била между 15 000 и 20 000 лв.

Един от клиповете трябва да представя България като туристическа дестинация с разнообразни възможности за почивка. Останалите шест клипа ще са със следната тематика: “култура” – българска история, кирилица, манастири и църкви, обекти под закрилата на ЮНЕСКО; “природа” – приключенски, еко и селски туризъм; “спорт” – възможности за практикуване на различни видове спорт и посещение на спортни събития; “зимен туризъм” – курорти и възможности за зимен спорт; “летен туризъм” – курорти и възможности за летен отдих; “балнео, СПА, озравителен туризъм” – презентация на страната като водеща СПА-дестинация.

Срокът за подаване на оферти е 31 юли, а клиповете трябва да са готови до 30 дни след подписването на договор.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар