Четвъртък, 22 Февруари 2018
Четвъртък, 22 Февруари 2018
Пеевски: Нямам и не съм имал нищо общо с дружества от военната индустрия

Пеевски: Нямам и не съм имал нищо общо с дружества от военната индустрия

В отворено писмо до медиите Делян Пеевски заяви, че никога не е имал нищо общо с дружества от военната индустрия

Той направи това изявления във връзка с появилите се през последните седмици публикации в медиите, че името му е свързано с предприятия от военно-промишления комплекс, включително с „Дунарит“ и „Емко“.

„Никога не съм посещавал оръжейни изложения в Индия, Судан, Катар, Дубай или където и да е другаде и не съм предлагал „автомати или снаряди“ или каквато и да е друга военна продукция. Опитите за създаване на изцяло фалшиви „новини“, свързани с името ми, предварително са обречени на пълен неуспех”, заяви Пеевски. 

„Същевременно съм наясно, че намесването ми в подобни нелепи сценарии, очевидно е продиктувано от стремежа за отклоняване на вниманието на обществото от неправомерните цели на група от лица, действията, на които са чест обект на разследвания в медиите, в които имам собственост – включително разследвания и публикации във връзка с източването на КТБ и продължаващото разграбване на активите, придобити с пари на вложителите в нея. Явно медийното осветяване на тази група от лица и на действия им провокира съчиняването от тяхна страна на всякакви лъжи по мой адрес. В този смисъл желанието на същите лица да прикрият извършеното от тях разграбване, чрез тиражирането на подобни абсурдни твърдения по мой адрес, няма да успее”, пише още Делян Пеевски.  

Оставете коментар