Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Димитър Тадаръков: Доган е скромен човек, живее в хотел с две звезди

Димитър Тадаръков: Доган е скромен човек, живее в хотел с две звезди

В арабския свят има дислокация на финансови средства. Катар се скара с други 4 страни, защото са мюсюлмански. Сега 4 милиарда търсят къде да бъдат инвестирани. Това са свободни средства от света. За такива неща си говорим с Доган

"Ахмед Доган е скромен човек, който живее в хотел с две звезди. Такива са и Боянския сарай, както го наричате, същото е и край морето. ", каза бившият шеф на фонд "Земеделие" от квотата на ДПС Димитър Тадаръков в сутрешния блок на Нова телевизия.

Не съм член на ДПС, не знам там дали има напрежение в партията. С Доган си говорим за България и защо тук се живее зле, твърди Тадаръков, който често се виждал с почетния председател на ДПС. 

"Децата не успяха да изядат г-н Доган. Гюнер Тахир изчезна, Осман Октай, Касим Дал, Лютви Местан - също. Един човек, който на 25 г. е прочел 23000 тома литература не може да бъде сломен и унижен. Той е еталон на българин, който обича България. Не си е позволил никога да отиде в Турция и да се среща с турски президент, с турски премиер", допълни още земеделецът (твърденията на Тадаръков не са коректни, защото Доган бе приет в резиденция „Чанкая“ от президента Сюлейман Демирел, на която среща присъства и кметът на Кърджали - бележка на 24rodopi.com).

Тадаръков смята, че Доган ще излезе отново на политическата сцена ако се появи диктатура. 

"Той е българина, който не допусна кръв в България. Един човек, който е живял в килия на смъртник не можеш да го пречупиш", каза Тадаръков за опитите Доган да бъде замесен в скандали 5 години след като е напуснал политиката.

„Той го каза точно и ясно: Аз от пет години не съм в политиката! Но явно някой иска нещо от Доган. Георги Гатев е уникален юрист. Затова сме го предложили от квотата на ДПС. Ако правилно сте чели неговата жалба до ДАНС, написана на перфектен юридически език и в която казва всички грешки на ДАНС от "А" до "Я"..., това означава, че сигурно частица от това решение на тези хора е от перфектната жалба на Гатев за всички нарушения, които той е видял и констатирал“, каза още бившият министър и посочи още, че Ахмед Доган е "перфектен организатор". "Той има право на всякакъв вид срещи. Не съм в ДПС, за да ви кажа - има ли напрежение, няма ли напрежение. Това не е въпрос, който мен и вас ни интересува. Интересува ни какво се случва в България и защо е тежко в България", заяви гостът.

На въпрос "кой мъти водата на Доган", гостът отговори: "Кой мъти водата на Доган ли? - Един човек, който Държавна сигурност го вкара в затвора и е живял в килия на смъртни, вие не можете да го пречупите... Аз съм 25 години до него и узнах неговата мъдрост. Но си останах земеделец и не отидох в ДПС".

Запитан какво е отношението на Доган с Цветан Василев и казуса КТБ, Тадаръков отбеляза: "Доган също е загубил пари в КТБ. Един човек, който да е имал ей-толкова нещо с Цветан Василев, с банката, нямаше да си позволи да изгуби свои средства... Ще кажа отново - Ахмед Доган не се страхува! От никого!", заяви Димитър Тадаръков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар