Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Корнелия Нинова: Всички, които ме свързват с "Цанков камък", включително Борисов, отиват на съд

Корнелия Нинова: Всички, които ме свързват с "Цанков камък", включително Борисов, отиват на съд

Това заяви лидерът на БСП на специален брифинг на "Позитано" 20

Всички, които ме свързваха с "Цанков камък", включително премиерът Бойко Борисов и "цялата подгряваща група", отиват на съд!

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на специален брифинг на "Позитано" 20. Тя припомни, че преди време е отправила питане към всички специализирани органи, извършващи проверки и разследвания по "Цанков камък" и информира, че вече е получила отговор от тях.

"Изпратих писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което питам някъде излиза ли моето име в сигнала. Получих отговор, в който се описват всички досъдебни производства и проверки, а главният прокурор обяснява, че нямам нищо общо с този скандал", каза Корнелия Нинова. Соцлидерът показа писмото от главния прокурор по скандала "Цанков камък". След което отсече, че всички които свързват нейното име с корупция, отиват на съд. Запитана кого вклюква в "подгряващата група", тя отговори, че има предвид депутатите от ГЕРБ, говорили по темата, като Десислава Атанасова и Александър Ненков.

"Имаме категорична решимост да се борим срещу паралелната държава. Опитаха се да отклонят вниманието на хората от борбата ни срещу тази държава със скандала "Цанков камък", опитаха се да омаловажат усилията ни по борбата с паралелната държава", каза в началото на пресконференцията Корнелия Нинова.

"Не може в политиката, за да отклониш вниманието, да хвърляш димки. Надявам се сега министър-председателят да каже какво е имал предвид, когато говореше за "Цанков камък". Ние искаме цялата истина за този скандал, да се доведе до край", продължи атаката соцлидерът.

"Надявам се министър-председателят Борисов да каже кого имаше предвид, когато говореше за корупция в "Цанков камък", каза Нинова. Утре имам среща с адвокатите си, може би до дни ще подадем исковата молба, обясни подробно стъпките, които ще предприеме Корнелия Нинова.

"Атаките, свързани с "Цанков камък", са удар по БСП и желанието ни да дадем алтернатива на антикорупционния закон", отговори тя на въпрос срещу кого са били ударите - срещу партията или лично срещу нея. Запитана дали атаката не е свързана с позицията й по повод на разсекретените стенограми за КТБ и призива да се извадят имената на политиците, финансивани от банката, Нинова каза, че около КТБ най-интересен е отказът прокуратурата да даде списъка с политиците, които са взимали пари от банката. "Получих отговор от Специализираната прокуратура, че трябва да се обърна към Специализирания съд. Утре внасям питането си и очаквам отговор на въпроса ми, кои са политиците, които са взимали пари", продължи тя.

Корнелия Нинова информира още, че в четвъртък делегация от БСП ще обсъди проекта на партията по закона за борба с корупцията със Съюза на съдиите, в петък - с Висшия адвокатски съвет, а следващия четвъртък - с главния прокурор. Структурите на БСП одобрявали проектозакона, основните идеи от който Нинова представи на националния партиен събор на Бузлуджа. Финалната среща от кръга консултации по законопроекта щяла да бъде с президента Румен Радев. В началото на септември пък щял да се събере Националният съвет на БСП, за да обсъди документа и да приеме текстовете му окончателно.

Нинова отговори и на медийни въпроси, свързани с предстоящата визита на френския държавен глава.

"На срещата между президента Радев, Борисов и Макрон трябва да се обсъжда бъдещето на Европейския съюз, както и да защитим интересите на нашата страна пред Франция", смята тя.

На въпрос как ще коментира словесната престрелка между турския президент Реджеп Ердоган и германски политици, Нинова  отвърна, че "очевидно е, че посредническата роля на г-н Борисов между Германия и Турция се провали, след като днес лидерите на двете държави си говорят по този начин".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар