Сряда, 15 Август 2018
Сряда, 15 Август 2018

Александър Симов: За всички, които твърдят, че фашизъм в България не е имало и няма, пускам тези снимки от Братската могила в Асеновград!

Александър Симов: За всички, които твърдят, че фашизъм в България не е имало и няма, пускам тези снимки от Братската могила в Асеновград!

Проблемът обаче е, че след обикновените хулигани винаги идват нацистите, които изразяват това, което умните и красивите си мислят, но не смеят да си признаят. Реабилитацията на фашизма във всичките му форми може да ражда само чудовища, пише депутатът от БСП

За всички, които твърдят, че фашизъм в България не е имало и няма, пускам тези снимки от Братската могила в Асеновград. Осквернена точно в навечерието на 9-ти септември, надраскана със свастики и с кодовете на нацистите, както и с палавият евроатлантически надпис "Умрете". Всъщност свастиките са естественото продължение на рестутските стонове пред Паметника на съветската армия, духовното продължение на делото на Асен Генов-Пикасото и на цялата десебарщина, която счита битката с паметници за оргазмичен смисъл на своето политическо битие. 

Проблемът обаче е, че след обикновените хулигани винаги идват нацистите, които изразяват това, което умните и красивите си мислят, но не смеят да си признаят. Реабилитацията на фашизма във всичките му форми може да ражда само чудовища. И днес чудовищата са нападнали Братската могила на Асеновград, утре ще се появят на други места, защото никой не се опитва да ги спре, напротив - толерират ги, глезят ги, флиртуват с тях и ги карат да се чувстват значими. Че нали след 1944 година всичко било кошмар, гадост и ужас. Това означава, че жандармеристките зверства преди това са били нещо символно, демократично и смислено.

И днес точно това настроение дава своите отровни плодове. Нека бащите на неонацизма у нас да му се насладят хубаво - техните наследници вървят смело по стъпките им. Сигурно останалите живи легионери в момента се хващат за сърцата от радост, че таквизи юнаци продължават делото им...
Но пък е хубаво, че фашагите помнят кой ги нарита и ги изхвърли от историята. Шубе ги е. Заради това си изкарват злобата върху камъка.

Текст: Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар