Сряда, 26 Септември 2018
Сряда, 26 Септември 2018

Паравоенни готвят линч за властта: Има ли наши осъдени...

Паравоенни готвят линч за властта: Има ли наши осъдени...

Причината: Делото в Бургас за сблъсъка "русофили-русофоби"

Членовете на воинския съюз "Васил Левски" се готвят трескаво за национален бунт.

"Ако нашите момчета бъдат намерени за виновни и осъдени, всички ние тръгваме за София и ще щурмуваме парламента. Ще премахнем веднъж завинаги, ако трябва с насилие, онези 240 гнили ябълки, скрити зад стените му", заяви пред "България днес" говорителят на воинския съюз "Васил Левски" Иво Борисов.

Повод за коментара на мъжа е процесът, който се води срещу трима от членовете на организацията, обявила се за патриотична. Делото срещу тях бе отложено за 26 октомври. Това се наложи, тъй като тримата обвиняеми поискаха процесът да протече по общия ред и отказаха да се признаят за виновни. 

Светлозар, Атанас и Стойчо от паравоенната организация са на подсъдимата скамейка за побоя над Иво Дошев и Иван Иванов от 30 юни 2016 г. В морския град тогава по време на протест срещу шествие на руските рокери, известни като "Нощните вълци", протестиращите бяха погнати от воинския съюз "Васил Левски". 

Полицията едва успя да усмири вкопчилите се в зверското меле русофили и русофоби. Интернет пространството бе залято от клипове, на които се вижда как коравите мъже във военни дрехи повалят на земята мъж и го ритат, блъскат и обиждат, като униформените на място едва ги разтървават.

"Не сме виновни за нищо. Всичко бе една организирана провокация, а ние просто искахме да се снимаме с "Вълците", добавя Борисов.

Той е категоричен, че ако след месец неговите приятели бъдат осъдени, членове на организацията от цялата страна ще се спуснат към Народното събрание в София и са готови с насилие, за да въдворят справедливост в страната.

От дейността на организацията и снимковия материал, публикуван на нейната интернет страница, се вижда ясно, че десетки нейни членове вече са провели сериозно военно обучение. По време на тренировъчната операцията "Южен щит" те са симулирали въоръжени нападения, превземане на сгради, тактическа отбрана и справяне в екстрени военни сблъсъци. 

Някои от членовете дори са в пълно бойно снаряжение с автоматични оръжия, бронежилетки и ножове.


Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар