Сряда, 15 Август 2018
Сряда, 15 Август 2018

Придвoрния шут на Цветан Василев Жоро Гъза, завлече милиони и отново си върна Интерхотел "Велико Търново"

Придвoрния шут на Цветан Василев Жоро Гъза, завлече милиони и отново си върна Интерхотел "Велико Търново"

Георги Георгиев е кумец на "банкера беглец" обещал на екс шефа си, че ще шпионира в негова полза

Георги Георгиев, известен още като Жоро Гъза завлече милиони левове от КТБ, но въпреки всичко отново успя да наложи контрол върху Интерхотел "Велико Търново". Според наши изтончици и отделни публикации в някои медии, става ясно, че Георгиев е обещал на избягалия в Белград, бивш собственик на КТБ Цветан Василев, че ще шпионира и лобира в негова полза пред властите у нас. 

Преди около година някои медии съобщиха, че Георгиев е взел на работа при себе си бившата съдийка Румяна Ченалова. Освен, че й е осигурено работно място в офиса му, Цветан Василев е наредил на кумеца си да надзирава Ченалова, на която била поставена задача да създава компромати против нарочените за врагове на избягалия в Сърбия бивш банкер.

Оказва се, че Цветан Василев е уредил с кредити за десетки милиони фирми на кумеца си Георги Георгиев, известен със звучния прякор „Жоро Гъза“.

Приближени на Василев споделят, че в КТБ Георгиев бил известен като придворния шут на шефа им, а купоните с участието на двамата винаги завършвали с нетрезво състояние. Роднинските им отношения обаче съвсем не са попречили на Василев, в разрез с всякакви правила на банковото кредитиране, да уреди фирми на Георгиев с огромни кредити. Общият им размер е около 67 млн. лв., а само две от фирмите под негов контрол – „Генимекс инвест“ и „Интерхотели Велико Търново“ са „опънали“ над 30 млн. лв. от парите на вложителите в КТБ.

Къде са отишли тези пари, може лесно да се предположи, тъй като Георгиев е известен като любител на луксозния живот, гарниран с яхти, ловни излети и пътувания по екзотични дестинации из цял свят.

След фалита на КТБ и бягството на кума му Василев, Георгиев се активизира в „изкупуването“ от изгорели вложители на негарантираните им депозити в банката, в стремеж да стопи на хартия, чрез цесии, огромните си дългове. Дали Георги Георгиев им е платил нещо за прехвърлените вземания, може само да се гадае, но предвид славата му на крайно некоректен търговец, сигурно и тук завлечените с голи обещания са десетки.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар