Петък, 17 Август 2018
Петък, 17 Август 2018

Борисов първо приема протестиращи от ”Емко”, после - на КСНС

Борисов първо приема протестиращи от ”Емко”, после - на КСНС

Служители на оръжейния завод „Емко“ се събраха отново на протест на пл. „Независимост“. Те скандират „Оставка“, развяват българското знаме.

Около сградата на президентство и около протестиращите полицейското присъствие е засилено. Движението се осъществява нормално. 

Премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката са поканили протестиращи служители от „Емко“ на разговор в Министерски съвет. 

Борисов очаква протестиращите работници от оръжейните заводи "Емко" и "Дунарит" да се срещнат с него и едва след това ще се включи в заседанието на КСНС при президента Румен Радев, съобщиха от Министерски съвет.  Консултативният съвет при президента ще обсъжда днес мерките за борбата с корупцията и по специално антикорупционните законопроекти.

Бизнесменът Емилиян Гебрев също е на среща с премиера Бойко Борисов, заедно с протестиращите си работници. 

Съветът по Национална сигурност започна без участието на премиера Борисов и вицепремиера и министър на отбраната Каракачанов.

Работниците от "Емко" протестираха и в петък, въпреки че лицензът на фирмата бе възстановен. 

Причината за недоволството им е, че заради процедурата по отнемане на лиценза, дружеството е загубило поръчки от държавната „Кинтекс", които са пренасочени към друга държавна фирма - "ВМЗ Сопот".

Министърът на икономиката Емил Караниколов напомни, че оръжейното дружество „Емко“ е свободно да продава произведената си продукция, след като лицензът му беше върнат . С оглед на това Емил Караниколов изрази недоумение защо продължават протестите на работниците от „Емко“ и видя в това опит за „рекет“ към държавата. Той изрази и недоумение, защо сред протестиращите има работници от "Дунарит", чийто лиценз не е отнеман.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар