Петък, 21 Септември 2018
Петък, 21 Септември 2018

Калоян Паргов сигнализира за недостатъчни средства за изграждане на канализацията в София

Калоян Паргов сигнализира за недостатъчни средства за изграждане на канализацията в София

Европейските фондове няма да са достатъчни за изграждане на канализация във всички части на София, където няма такава.

Това каза председателят на Градския съвет на БСП - София и член на Изпълнителното бюро на партията Калоян Паргов по време на заседание на Столичния общински съвет и обсъждане на доклада за „Стратегия за развитие на инженерната инфраструктура на територията на Столична община 2017-2025 г., по части: „Водоснабдяване", „Канализация" и „Корекции на речни корита".

"1/3 от София очаква от нас да изпълним тази стратегия, но ако трябва да разчитаме единствено и само на европейски фондове, няма да можем да я изпълним така, както сме я заложили", каза той.

По думите му Европейските фондове, които предстои да бъдат изхарчени до 2021 г., са равни на инвестициите, които приетата стратегия предвижда да се направят в тази област до 2025 г. - малко над 2 млрд. лева.

"И само с европейски фондове, които са отделени за София, това няма да се случи. Ние като община също трябва да търсим допълнителни средства, за да изпълним тази стратегия. Защото не ми се иска накрая да отчетем, че сме успели да похарчим европейски средства и пак определени райони на София да ни питат кога ще дойде техният ред да имат нормална канализация", допълни Паргов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар