Петък, 21 Септември 2018
Петък, 21 Септември 2018

Aко Симеонов не подаде оставка, ДПС иска цялото правителство да си замине

Aко Симеонов не подаде оставка, ДПС иска цялото правителство да си замине

Според него националистите участват в управлението без да има нужда от тях

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че България трябва да следва примера на "нормалните демокрации", а това означава, че ако Валери Симеонов не подаде оставка, такава трябва да подаде цялото правителство.

Според него националистите участват в управлението без да има нужда от тях, но ГЕРБ са ги легитимирали и на моменти дори се опитват да им подражават.

"Вчера техен народен представител се опита да ни внушава от трибуната на Народното събрание, че може да препоръчаме техния модел и на Европа", допълни Карадайъ, уточнявайки че това е станало по време на гласуването на оставка на Антон Тодоров като народен представител от ГЕРБ.

Карадайъ беше категоричен, че решението за оставката на Тодоров е било правилно, защото той е "пракрачил границите".

"Заплаши медии, журналисти, но освен него дори в същите студия, в същия ден, а и след това, Валери Симеонов направи същото", заяви Карадайъ, цитиран от Фокус.

Според когато Валери Симеонов ползва пресцентъра на правителството, той вече не е само физическо лице, а представлява властта.

"Власт, която заплашва и поставя ултиматуми на медии и не само на медии. А Красимир Велчев?", попита Карадайъ и посочи, че е недопустимо председател на комисия да използва езика на омразата. Според лидера на ДПС демокрацията в България трябва да бъде защитена.

"Докато председатели на комисии и вицепремиер ползват езика на омразата и ксенфобиията и самите те са действащите лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността", поясни той.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар