Понеделник, 22 Януари 2018
Понеделник, 22 Януари 2018
31,7 млн. лв. държавна субсидия за партиите през 2018 г. – непроменено!

31,7 млн. лв. държавна субсидия за партиите през 2018 г. – непроменено!

37,1 милиона лева е държавната субсидия за партиите през 2018 г., стана ясно в Парламента днес

Така нивата от по 11 лева – най-скъпото финансиране в Европа, остават непроменени, въпреки вота на 2,5 милиона българи, които поискаха по лев за глас на референдума м.г.

В проекта за бюджет на идната година е заложено ГЕРБ да получи 12,5 млн., БСП – 10,5 млн., ДПС и „Обединените патриоти“ – по 3,5 млн., ВОЛЯ – 1,6 млн.

ГЕРБ твърдят, че се съобразяват с референдума и ще правят опити да намалят субсидията, без да конкретизират кога. Социалистите имат официално решение, че подкрепят намаляването на субсидията. Но не са сметнали с колко. А в предишни мандати Патриотите бяха твърдо „за“ орязването на партийните пари. Дали позицията им е същата и днес, ще стане ясно при гласуването в пленарната зала.

Припомняме, че при старта на 43-ото НС Корнелия Нинова поиска намаляване на държавната субсидия за партията, но това беше категорично отказано.

Свързани статии (по етикет)

  • Заплатите във Великобритания с най-силно понижение през 2018-а

    Oт вcичĸи paзвити иĸoнoмиĸи в cвeтa, зaплaтитe във Beлиĸoбpитaния щe нaмaлeят нaй-мнoгo пpeз тaзи гoдинa, coчaт пpoгнoзитe нa Opгaнизaциятa нa иĸoнoмичecĸo cътpyдничecтвo и paзвитиe (OИCP). 

  • Внимавайте с коритото!

    Нова година, нов късмет е традиционно пожелание, обаче нали и старият късмет е бил нов, защо да го загърбим и да не отчетем, че е бил добър, макар и с една стотна от това, дето сме го лелеяли, пише до всички вас Маргарита Петкова

  • Няма увеличение на винетките през 2018 година

    На 31 януари 2018 г. изтича валидността на годишните винетки за 2017 г. От началото на годината до края на ноември т. г. са продадени 6 985 024 винетки.

Оставете коментар