Неделя, 21 Октомври 2018
Неделя, 21 Октомври 2018

Цветанов: Информацията във филма на Елена Йончева за границата е известна на службите

Цветанов: Информацията във филма на Елена Йончева за границата е известна на службите

Той посочи, че 2012 г., когато е приключил този проект, след изтичане на гаранционния срок, тази система вече е била занемарена.

"Оградата по българо-турската граница беше занемарена през 2013 г., информацията във филма на Елена Йончева е известна на службите". Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след излъчването на филма на Елена Йончева „Граница“, предаде „Фокус“.

Той поздрави Елена Йончева за материала. „Би трябвало да се даде цялата история за начина, по който започнаха да се изграждат преградните съоръжения. Тук искам да споделя, че периодът, в който беше визирано 2012 г- да действително имаме успешен проект", каза Цветанов. Той посочи, че 2012 г., когато е приключил този проект, след изтичане на гаранционния срок, тази система вече е била занемарена.

"Да, действително това е пропуск, който беше направен 2013 г.", поясни Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ помоли Елена Йончева, когато дава цялостния си материал за оградните съоръжения, да предостави материали за изграждането на преградните съоръжения през периода на 2013 г. Той посочи, че 2012 г., когато е приключил този проект, след изтичане на гаранционния срок, тази система вече е била занемарена.

Цветанов коментира, че и България, и Турция работят изключително добре, за да се неутрализират мигрантските потоци. Цветан Цветанов сподели, че част от информацията, показана във филма, е известна на службите. Той поясни, че този филм ще бъде разгледан от съответните органи. Премиерът Бойко Борисов също ще изгледа лентата, уточниха от ГЕРБ, тъй като ставало дума за сигнал към правителството. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар