Неделя, 21 Октомври 2018
Неделя, 21 Октомври 2018

Водата от 4 обществени чешми в Шумен е негодна

Водата от 4 обществени чешми в Шумен е негодна

Здравни инспектори провериха вода от 11 местни водоизточници в землището на Шумен, при четири от тях лабораторните изследвания не са добри

Една от най-посещаваните чешми в центъра на града на ул."Янко Сакъзов" не може да се ползва за пиене, защото е със завишени нитрати - 90 мг/л при максимално допустими 50 мг/л.

Водата от източника срещу Томбул джамия също е с 76 мг/л. и не трябва да се дава на малки деца, съобщават от РЗИ. С отклонения по микробиологични показатели е водата от чешмата в местността „Бабешкия мост" в кв. „Боян Българанов".

Чешма N1 по пътя за сeло Лозево е с неприемлива мътност и микробиологични показатели, сочат изследванията.

От инспекцията уточняват, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на изворите зависят изцяло от метеорологичните условия, защото не се извършва допълнителна дезинфекция.

Свързани статии (по етикет)

  • Лом остава без вода за 7 дни
  • Колко ще плащаме за парно и топла вода?

    Между 2,28 и 8,57% се повишават сметките за парно и топла вода от днес до края на годината. Това обяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. 

  • Вижте къде ще спират водата в София

    На 27 септември 2018 г. (четвъртък), във връзка с механично почистване и дезинфекция на резервоар „Железница“ , се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 13:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: с. Железница.

Оставете коментар