Понеделник, 16 Юли 2018
Понеделник, 16 Юли 2018

Корнелия Нинова, БСП: Оставката на Димитър Главчев е политическа победа за „БСП за България“

Корнелия Нинова, БСП: Оставката на Димитър Главчев е политическа победа за „БСП за България“

БСП не руши държавата, а е пазител на държавността, правовия ред, демокрацията и свободата. Ще продължаваме да бъдем гарант на тези ценности и в опозиция, и в управление, заявява тя в политическа позиция

Оставката на Димитър Главчев е политическа победа за „БСП за България“. Това заявява председателят на БСП Корнелия Нинова в своя позиция, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"ГЕРБ я приемат като компромис и жертва в името на връщане на опозицията в зала, за да не прави България лошо впечатление по време на председателството на Съвета на ЕС. Според тях председателят на НС не е направил грешка. Оценяват ни като деструктивна политическа сила, която руши държавата. Уви, горчивият урок не е научен. Ние имаме ценностни различия с ГЕРБ", казва още тя. Според Нинова причините за оставката са други: "грубо нарушаване на принципите на парламентарната държава, в която НС упражнява контрол върху изпълнителната власт, а не обратното; грубо нарушаване на свободата да имаш различно мнение от управляващите, от която и партия да са те, и да го изразяваш, без страх; груба цензура върху опозицията и отнемане на гласа на близо един милион българи".

"БСП не руши държавата, а е пазител на държавността, правовия ред, демокрацията и свободата. Ще продължаваме да бъдем гарант на тези ценности и в опозиция, и в управление", заявява още лидерът на БСП. 

Свързани статии (по етикет)

  • БСП внесе жалба срещу евтаназията на животни

    БСП сезира Окръжна прокуратура - Ямбол и Софийски административен съд във връзка с евтаназирането на животни. С жалбата до съда социалистите искат спиране на заповедта в частта за евтаназирането, тъй като са налице съмнения в достоверността на диагнозата "чума по дребните преживни животни". Жалбата и сигнала бяха подадени днес от народния представител от "БСП за България" Кристиан Вигенин.

  • Корнелия Нинова за председателството: Слабо политическо съдържание и резултати

    Оценяваме председателството като много добра форма и организация, но със слабо политическо съдържание и резултати. Това заяви Корнелия Нинова от трибуната на парламента, след като премиерът Бойко Борисов представи резултатите от европредседателството ни. Тя благодари на администрацията, дипломацията и на всички, които зад камерите - с ежедневния си труд - са направили възможна добрата организация за провеждането на председателството.

  • Горан Брегович ще огласи на 28 юли Историческата поляна на Бузлуджа

    Покани за присъствие на събора, където се събират между 30 и 50 000 активисти и подръжници на лявата партия са изпратени на премиера на република Македония Зоран Заев и лидерите на социалистическите партии от Западните Балкани.

Оставете коментар