Петък, 19 Октомври 2018
Петък, 19 Октомври 2018

Марешки с обвинения към правителството и спортния министър Кралев

Марешки с обвинения към правителството и спортния министър Кралев

„Костадин Костадинов е пиар продукт на министър в сегашното правителство - на Красен Кралев. Сега го активизират, за да отклонят недоволните от ГЕРБ и те да не отидат при истинските алтернативи"

Това коментира лидерът на „Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" по повод лидера на партия „Възраждане" Костадин Костадинов, с когото преди време двамата водеха и съдебни дела.

Според него през 2011 година Кралев е изкарал Костадинов, за да може да отклони гласовете на недоволните варненци от модела на Кирил Йорданов, да вземат гласовете им, да ги излъжат и впоследствие на балотажа да подкрепят Йорданов, за да се запази статуквото.

„В момента активират това момче, за да може недоволните от ГЕРБ, вместо да отидат в истинските алтернативи, правят същия проект", каза Марешки.

Той нарече Костадинов „лъжец". За предложението на „Воля" формациите извън Народното събрание да получат 1 лв. на глас, докато тези в парламента да запазят размера на субсидията си от 11 лв. на глас лидерът на „Воля" отрече да е внесено заради Костадинов, макар че след последните избори засяга само неговата партия „Възраждане".

„Ние сме последователни, аз съм инициатор на референдум, в който искахме нулева субсидия и на изборите казахме, че ще подкрепим всяко предложение за увеличаване на мажоритарността и намаляване на субсидиите, дори да е с малко", обясни той.

Решението на бюджетната комисия обаче е отпаднало, защото в момента „няма такива настроения", „оказа се, че съм единственият борец за това, за което са гласували хората на референдума", каза Марешки.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар