Сряда, 17 Октомври 2018
Сряда, 17 Октомври 2018

Зам. министър: Полицаите да работят повече, стига протести

Зам. министър: Полицаите да работят повече, стига протести

Полицаите да положат усилия да засилят сигурността на гражданите, а не само да искат увеличение на заплатите

Това заяви в Девин заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, цитиран от БНР.

„На мене много ми е чудно как след като се отделят толкова много средства и продължават да се отделят, някои хора се осмеляват да протестират и продължават да искат все повече и повече, не съобразявайки се с възможностите на държавата и бюджета“, каза заместник-министърът в отговор на предупреждението за полицейски протести на 22 декември. 

„Бих ги призовал да увеличат поне с толкова проценти темпото си на работа и разкриваемостта на престъпленията, с колкото правителството им е отделило средства през тази година, включително увеличение на заплатите от 1 януари“, допълни Балабанов. 

Заместник-министър на вътрешните работи Стефан Балабанов и директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов откриха обновените сгради на Районното полицейско управление и на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Девин. 

Свързани статии (по етикет)

 • Роми с брадви нападнали полицаи в Гълъбово. Потрошили патрулния автомобил. Има ранени

  На място е пристигнал патрул. Полицаи са се опитали да конфискуват музикална уредба, но ромите са ги нападнали. Те са потрошили патрулния им автомобил. Има ранени полицаи.

 • 29-годишен шофьор прегази двама полицаи и осуети проверка

  Софийска районна прокуратура задържа лице, нанесло телесни повреди на полицаи. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство.

  Причината за това е, че на 07.10.2018 г., в гр. София, ул. „Летоструй“ 90, с лек автомобил марка „БМВ“, модел „320“, е причинил лека телесна повреда на старши полицай И. Х., при изпълнение на служебните му задължения, изразяваща се в контузия на дясното му ходило – като управлявайки описания по-горе автомобил, минал със задна дясна гума през десния крак на Х. Непосредствено след това, извършителят е причинил лека телесна повреда на старши полицай С. С., при изпълнение на служебните му задължения, изразяваща се в контузия на дясна колянна и глезенна става и дясно коляно, като управлявайки лекия автомобил е ударил с него и бутнал на земята С. Това представляват престъпления по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 НК.

  Впоследствие, около 10.40 часа на същата дата, на кръстовището на ул. „Резбарска“ и ул. „549“, деецът е попречил на орган на властта – старши полицай П. Т., изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, като осуетил полицейска проверка: управлявайки лек автомобил марка „БМВ“, модел „320“, не спрял на горепосоченото място за извършване на проверка при подаден сигнал със стоп палка. Това от своя страна представлява престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.

  В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е К. Кръстанов, на 29 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 НК и по чл. 270, ал. 1 НК.

  Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 10.10.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

 • Полицаи преследваха "Лада", управлявана от младеж без книжка, стреляха

Оставете коментар