Неделя, 21 Октомври 2018
Неделя, 21 Октомври 2018

Протестите в началото на Председателството не трябва да ни притесняват

Протестите в началото на Председателството не трябва да ни притесняват

Според Павлова в демократичните общества протестът е най-нормалната форма за изразяване на мнение

Първо трябва кажа, че ние живеем в една демократична държава и общество и това, че имa протести, не трябва да ни притеснява. Това заяви пред журналисти министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, във връзка с насрочените няколко протеста на 11 януари, когато ще бъда даден стартът на Председателството, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Според Павлова в демократичните общества протестът е най-нормалната форма за изразяване на мнение.

„Друг е въпросът, ако за тези протести или поне част от тях, изборът на дата и място е правен тенденциозно и с цел да бъдат под светлината на прожекторите, да бъдат отразени и Не дай Боже – да се петни имиджът на България. Ако е с тази цел, ще е тъжно и жалко. Протестите са най-демократичната форма за изразяване на мнение, стига да на са тенденциозни и незаконни”, посочи министър Павлова.

Във връзка с демонтирания Билборд със синдикално послание на служителите на МВР, които също се готвят за протест в началото на Председателството, Павлова обясни: „Държа да отбележа, че той е свален по инициатива на частната фирма, която го е сложила и свалила. Ние категорично осъждаме това действие. Лично министър-председателят Борисов, не само осъди това действие, но обсъдихме на Министерски съвет, че при необходимост и заявка сме готови да предоставим всички билбордове, които сме наели за целите на Председателството. Аз лично говорих по телефона с представител на синдиката на МВР и сме готови да им го предоставим”.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар