Сряда, 19 Септември 2018
Сряда, 19 Септември 2018

Протест срещу Истанбулската конвенция пред парламента

Протест срещу Истанбулската конвенция пред парламента

Граждани се събраха пред Народното събрание за протест срещу Конвенцията на Съвета на Европа срещу домашното насилие, предава БТВ.

Демонстрантите твърдят, че документът е „гавра с българските деца" и ще ги принуди да изучават „сатанински понятия" като „джендър" и „социален пол".

„Призоваваме прокуратурата да разследва пропагандата на гей, лесбийски и хомо технологии чрез филми и печатни издания", заяви пред камерата на bTV организаторът на мероприятието Румен Дечев.

Той беше категоричен, че заедно със съмишлениците си ще продължи с протестите, докато подписът на България под документа не бъде оттеглен.

Организаторите отправиха апел към управляващите:

"Осъзнайте се, не извършвайте това национално предателство. Рано или късно народът ще ви потърси отговорност", предупреждават организаторите.

По-късно през деня от 18 часа пред НДК "Национална съпротива" организира национално шествие под надслов "Не на истанбулската конвенция".

В Русе от 16 ч. също ще се проведе митинг - шествие срещу ратифициране на Истанбулската конвенция. Шествието е организирано от християнската общност в Русе и фондация "Възстанови живот ".

Шествието ще тръгне от паметника на Альоша, през центъра, ще стигне до Община - Русе, където всеки, който иска, ще може да участва в подписка, в която да изрази своето несъгласие с ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар