Вторник, 25 Септември 2018
Вторник, 25 Септември 2018

Борисов разговаря с Макрон за промените в европейския пакет за мобилност

Борисов разговаря с Макрон за промените в европейския пакет за мобилност

Премиерът е поискал спешна среща с еврокомисарят по транспорта Виолета Булц в понеделник

Премиерът Бойко Борисов ще разговаря с френския президент Еманюел Макрон за готвените промени в европейския пакет за мобилност, който ще засегне българските транспортни превозвачи, предаде БНР.

Според него страната ни ще губи около 16 млрд. лв. годишно, ако бъдат приети предложенията за нови регулации.

Вчера Бойко Борисов обяви за фалшива новината, че френският президент го е критикувал в Аахен. Премиерът твърди, че е говорил с Еманюел Макрон за готвените промени в европейския пакет за мобилност. ​

„Разбрахме се, утре (днес, б.р. )ще се чуем по телефона да ми каже какво предлага, за да може в сряда, като дойде, да търсим решения. Нещо повече: още в петък се разпоредих, еврокомисарката по транспорта ще бъде в понеделник в 2 часа при мене, за да направим среща с транспортния бранш. И някой написал, че той се обърнал към мене - да бързаме с реформите. Една дума не е казал по въпроса - точно обратното. За толкова неща с канцлера са ме помолили да им помогна и да свършим работа“, заяви министър-председателят.

Свързани статии (по етикет)

  • Борисов се ръкува с Тръмп (Видео)

    Премиерът Бойко Борисов участва в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците", организирана от президента на САЩ Доналд Тръмп в Ню Йорк. За събитието се похвали самият Борисов в официалната си страница във Фейсбук.

  • Борисов вече е в Ню Йорк, започна форумът, организаран от Тръмп

    "Започва срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците", организирана от президента на САЩ Donald J. Trump, на която България е съдомакин", това написа преди минути премиерът Бойко Борисов в официалната си страница във Фейсбук.

  • Григор Димитров завоюва първи трофей за 2018 г.

    Отборът на Европа спечели Лейвър къп

Оставете коментар