Петък, 21 Септември 2018
Петък, 21 Септември 2018

Нинова: В понеделник внасяме искането за извънредно заседание на парламента

Нинова: В понеделник внасяме искането за извънредно заседание на парламента

Настояваме да се свика бързо, за да помогнем на засегнатите от кипърската компания 200 000 българи, категорична е лидерът на БСП

В понеделник внасяме искането за извънредно заседание на парламента и настояваме да се свика бързо, за да помогнем на засегнатите от кипърската компания. Това каза пред журналисти на Петрова нива лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с казуса след отнетия лиценз на кипърската компания „Олимпик“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас.

„Не знам защо правителството мълчи и не дава обяснение какво се случва“, каза Нинова. Тя поясни, че между българския гаранционен фонд и кипърския има споразумение как да се действа в такива случаи.

„Това споразумение просто трябва да се приложи. То съществува, но никой не иска да го каже на хората. Не разбирам защо. Просто ви призовавам: излезте и обяснете. Има споразумение между българския и кипърския гаранционен фонд“, обърна се Нинова към управляващите.

По думите й е възможно българската държава да даде на хората парите и след това да претендира от тяхно име към кипърската страна.

„Това е единственото решение да помогнем на тези над 200 хил. души, които пострадаха“, поясни лидерът на БСП.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар