Петък, 19 Октомври 2018
Петък, 19 Октомври 2018

Технолог от Карнобат: Тръбата, която откриха митниците, е кран за проверка на системата!

Технолог от Карнобат: Тръбата, която откриха митниците, е кран за проверка на системата!

Ако бяхме отворили тръбата, щяхме да взривим винзавода и гара Церковски, категоричен е административният директор на "СИС Индустрийс" инж. Йовко Йовков

"Тръбата, за която говорят митниците, че са открили във винзавода в гара Церковски, е монтиран преди 2 години кран. Ако случайно го отворим, както твърдят митничарите, ще гръмне и ще вдигне във въздуха целия завод и гара Церковски. Тези 70 % пари ще се изпарят в атмосферата, цялото помещение ще се насити с алкохолни пари, а както всички знаете, те са силно взривоопасни."

Това обяви ексклузивно пред репортер на Флагман.бг административният директор в "СИС Индустрийс" инж. Йовко Йовков. Ето какво каза още той:

"Тръбата всъщност е е обикновен кран за проверка на херметичностни съоръжения. Целта й е с нея да проверяваме дали няма изтичане на алкохолни пари. През тръбата, на която е монтиран кранът, циркулира течностно-парна смес с темп 80-85 градуса. Приблизителното съотношение на алкохолни пари и алкохолна течност е 70 към 30. При вземане на проба от митниците пробните им шишета се деформираха, защото температурата е над 80 градуса. Това се прави, за да се пречисти максимално  спиртът. Тоест да предложим на хората спирт и спиртни напитки с максимално качество. Прословутият кран технологично стои постоянно затворен, иначе ще нарушим режима на работа", каза още инж. Йовков.

Източник: Флагман

Свързани статии (по етикет)

 • Пътна полиция започва акция за проверка на камиони и автобуси

  Проверките ще се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

 • Кристиан Вигенин: ОЛАФ трябва да провери случая с "Джи Пи Груп"
 • 29-годишен шофьор прегази двама полицаи и осуети проверка

  Софийска районна прокуратура задържа лице, нанесло телесни повреди на полицаи. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство.

  Причината за това е, че на 07.10.2018 г., в гр. София, ул. „Летоструй“ 90, с лек автомобил марка „БМВ“, модел „320“, е причинил лека телесна повреда на старши полицай И. Х., при изпълнение на служебните му задължения, изразяваща се в контузия на дясното му ходило – като управлявайки описания по-горе автомобил, минал със задна дясна гума през десния крак на Х. Непосредствено след това, извършителят е причинил лека телесна повреда на старши полицай С. С., при изпълнение на служебните му задължения, изразяваща се в контузия на дясна колянна и глезенна става и дясно коляно, като управлявайки лекия автомобил е ударил с него и бутнал на земята С. Това представляват престъпления по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 НК.

  Впоследствие, около 10.40 часа на същата дата, на кръстовището на ул. „Резбарска“ и ул. „549“, деецът е попречил на орган на властта – старши полицай П. Т., изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, като осуетил полицейска проверка: управлявайки лек автомобил марка „БМВ“, модел „320“, не спрял на горепосоченото място за извършване на проверка при подаден сигнал със стоп палка. Това от своя страна представлява престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.

  В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е К. Кръстанов, на 29 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 НК и по чл. 270, ал. 1 НК.

  Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 10.10.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Оставете коментар