Сряда, 23 Май 2018
Сряда, 23 Май 2018

Камери за видеонаблюдение са записали предполагаемия извършител на терористичната атака в Берлин

Камери за видеонаблюдение са записали предполагаемия извършител на терористичната атака в Берлин

На кадрите Анис Амри се намира до един от мюсюлманските храмове, които по-рано полицията е обискирала

Камери за видеонаблюдение, разположени в берлинския район Моабит, са записали предполагаемия извършител на терористичната атака в столицата на Германия - тунезиеца Анис Амри - няколко часа след нападението, съобщава радиостанция RBB.

По-рано германските власти потвърдиха, че терористичният акт е извършен от издирвания тунезиец. Министерството на вътрешните работи също така потвърди, че са намерени пръстови отпечатъци на заподозрения в кабината на камиона, с който Анис Амри се вряза в тълпата от хора на коледния пазар.

На кадрите 24-годишният ислямист е около един от мюсюлманските храмове, които по-рано полицията е обискирала. Амри е бил заснет от полицията на същото място и на 14 и 15 декември. От полицията не коментират тази информация. Храмът в Моабит е бил под наблюдение, тъй като се смята, че е място за срещи на потенциално опасни ислямисти.

Вечерта на 19 декември камион с ремарке, натоварено със стоманени греди, вероятно управляван от Амри, премина около 80 метра в територията на коледния пазар в центъра на Западен Берлин. Жертви на трагедията са 12 души, 48 са били хоспитализирани. За информация относно Амри е обявено възнаграждение в размер на 100 хиляди евро.

Отговорност за атаката е поела терористичната група "Ислямска държава".

Оставете коментар