Сряда, 23 Май 2018
Сряда, 23 Май 2018

Задържани са бойци на ИД, подготвящи атентати в Москва по време на новогодишните празници

Задържани са бойци на ИД, подготвящи атентати в Москва по време на новогодишните празници

Руските спецслужби смятат, че предполагаемите извършители са действали по преки указания на намиращия се в Сирия емисар на терористичната група

В Дагестан са задържани екстремисти, подготвящи атаки в района на Москва по време на новогодишните празници. Това съобщава пресцентърът на руските служби.

Задържани са седем заподозрени, от които са иззети голям брой огнестрелни оръжия, гранати и боеприпаси, както и компоненти на самоделно взривно устройство. По данни на службите, екстремистите са действали по преки указания на намиращия се в Сирия емисар на терористичната група "Ислямска държава".

Според РИА Новости, всички предполагаеми престъпници са вербовани чрез интернет. "Работата с тях продължава. Вероятно броят на задържаните ще се увеличи ", е съобщил източникът.

На свой ред ТАСС, цитирайки източник в правоохранителните органи на Дагестан съобщава, че  неутрализираните бойции са били свързани с т.нар. хасавюртска бандитска група, в която освен задържаните, са останали около 10 човека. Според източника акцията по задържането е станала преди два дни.

Оставете коментар