Понеделник, 23 Април 2018
Понеделник, 23 Април 2018
Без пари за фирмата, почистваща бул.“Цариградско шосе“

Без пари за фирмата, почистваща бул.“Цариградско шосе“

Йорданка Фандъкова обяви във Фейсбук профила си, че и други фирми ще бъдат санкционирани

Фирмата, която почиства столичният булевард "Цариградско шосе", няма да получи полагащите и се суми за вчерашния ден, заради задръстването по ключовата артерия снощи, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БНТ. Проблемите с придвижването бяха продиктувани от лошата организация на поличстването и налигието на много сняг по платното.

Снощи колите са се движили с 10-20 км/ч, а разстоянието от Окръжна болница до Орлов мост е пропътувал за около 45 мин, при нормални 5-10 минути.

През изминала нощ в София са работили 146 снегорина. Във "Фейсбук" профила си Йорданка Фандъкова каза, че ще се наложат и санкции и на други фирми, които не са почистили своите райони навреме.

Тази сутрин градският транспорт се движи по всичките си маршрути. Опесъчени са планинските пътища "Бояна – Златни мостове" и "Драгалевци – Алеко" във Витоша, отчете още Фандъкова.

Кметът на София обяви, че пет-шест дни се работи денонощно по почистването на София от снега. Днес ще се чистят районите на спирките, стълбите към подлезите и вътрешно кварталните улици, там където е възможно, поясни Фандъкова.

В кризисните общински центрове в София тази нощ са нощували 205 човека. Към момента няма информация за квартали без електричество, без топлоподаване. Екипи на "Софийска вода" са работили за отстраняване на аварии, причинени от замръзване.

Оставете коментар