Четвъртък, 18 Октомври 2018
Четвъртък, 18 Октомври 2018

Румънски медии ни завиждат за „холивудската реклама без пари"

Румънски медии ни завиждат за „холивудската реклама без пари"

Нашият министър на туризма Елена Удря пък похарчи с нулев ефект десетки милиони евро, възмущава се пресата в Букурещ 

Медии в Румъния със завист пишат за спорния иначе рекламен клип на „Ню Бояна филм“ за българския туризъм, направен като реклама за киностудията и ресорното ведомство. Това показа бърз преглед на румънската преса от последните дни.

Първа за рекламата съобщи една от първите информационни агенции в северната ни съседка – Mediafax. Първа за рекламата съобщи една от първите информационни агенции в севената ни съседка – Mediafax („Медиафакс“), както и най-голямата новинарска телевизия Realitatea (“Реалитатя“), пуснала цитата на Силвестър Сталоун: Трябва да дойдеш!”. 

Един от водещите национални вестници Gandul (Гъндул“) излезе със заглавието: „Сталоун, Бандерас и Стейтъм промотират България: резултатът може да се окаже истински удар за съседите“. Изданието коментира, че „световноизвестните кинозвезди хвалят разнообразието на българските пейзажи, което я прави идеална за всички от киноиндустрията, които желаят да снимат в зрелищни и достъпни като цена“, пише „Гъндул“.

В Букурещ използваха нашия пример, за да засегнат министъра на регионалното развитие и туризма Елена Удря. Те я „любимката“ на румънската преса, понеже е известна като едно от протежета на експрезидента Траян Бъсеску и има славата на жена от политиката, известна с популизма си, скъпите дори за министър тоалети и фотосесии за мъжки списания като Playboy.

Така, според медии в Букурещ тяхното ведомство има да се поучи от колегите си в София. „Българите заснеха холивудски клип безплатно, а Удря похарчи десетки милиони“, пише вестник Ziarul de Iasi (“Зиарул де Яш“).

„След поредицата за Хари Потър туризмът в Англия скочи с 50%. „Игра на троновете“, заснет в Хърватска, увеличи популярността й като туристическа дестинация“, цитират румънски медии министъра ни на туризма Николина Ангелкова.

Вестници и онлайн изданията пускат и клипчето, за да покажат на зрителите си как българите се справят „безплатно“, докато румънските власти „пръскат милиони за реклама без видим ефект“.

Не по-малко завист демонстрираха и някои медии в Молдова, които са с румънски инвестиции – репортаж за заснетата в България реклама показа водещата частна телевизия в бившата съветска република Publika TV.

Николай Марченко, Nbox 

 

 

 

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар