Неделя, 22 Юли 2018
Неделя, 22 Юли 2018

Първи кадри от филма „Възвишение“ (видео)

Първи кадри от филма „Възвишение“ (видео)

Все още не е ясно кои ще са актьорите в главните роли

Екипът, който ще екранизира романа „Възвишение“ на Милен Русков погъделичка любопитството на българската публика с първия клип. В едноминутния тийзър, публикуван на страницата на проекта във фейсбук, няма много действие, но се чуват реплики на двамата главни герои на Русков - полу-революционерите, полу-разбойници Гичо и Асенчо.

Чии са гласовете зад кадър и дали това ще са изпълнителите на ролите, от продукцията не са уточнили. Снимките по „Възвишение“ трябва да започнат в края на януари под режисурата на Виктор Божинов. Сценаристи са Нели Димитрова, режисьорът и авторът на романа, който работи над диалозите, а продуцент - Иван Дойков („Мисия Лондон“, „Под прикритие“).

В романа Гичо и Асенчо - два измислени образа от Възраждането, се присъединяват към голямото „револуционно дело“ за Освобождението на България. След Арабаконашкия обир те се забъркват във всички видове подривна дейност – „конспиративна, експедитивна и революционно-разбойнишка“. Трагикомичните им пътешествия из Балкана им дават много време за размишление върху природата и съдбата на българския народ.

„Българин да си, е зла съдба – отбелязва единият от героите в тийзъра. – Туй сякаш не е име на народ, а болест някоя. Вечно несполучил, а ний сме тръгнали да го освобождаваме…“


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар