Четвъртък, 21 Юни 2018
Четвъртък, 21 Юни 2018

Топготвачи се борят за Националната кулинарна купа в Пловдив

Топготвачи се борят за Националната кулинарна купа в Пловдив

В комисиите са включени известни готвачи, сладкари и преподаватели по кулинарни изкуства от България, Белгия, Италия и Канада

Най-престижният кулинарен конкурс у нас- Националната кулинарна купа- събра в Пловдив 120 топготвачи, които демонстрират уменията си в палата 2 на Международен панаир Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Това е десетото поред издание на състезанието, в което участват най-известните имена от тоя бранш - Иван Манчев, Андре Токев, Иван Звездев, Ути Бъчваров, Таньо Шишков, Андрей Стоилов. Турнирът се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи съвместно с Министерството на образованието и науката и Съвета по туризъм в Пловдив.

Интересът на публиката към най-атрактивните схватки е голям. В два тура преминават състезанията за "Готвач на България" и "Кулинарен отбор на България". Участниците трябва на момента да измислят рецепта от продукти, които получават на старта. Тази година "модата" в кулинарията връща рецепторите ни към традиционната българска кухня. В категорията "Сладкар на България" темата е "Игра на тронове", а сред новите раздели е "Пицар на годината", "Паста" и "Телешко". Журито оценява оригиналността на рецептата, вкуса и оформлението на ястията.

В комисиите са включени известни готвачи, сладкари и преподаватели по кулинарни изкуства от България, Белгия, Италия и Канада. Топ-шефовете тази година дават шанс и на съвсем младите- ученици, които се състезават за най- добър млад готвач, хлебар-сладкар и сервитьор в рамките на Панорамата на професионалното образование, която се провежда по същото време в съседната палата. Победителите там ще бъдат включени в Националната кулинарна купа.

Оставете коментар