Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Житните кръгове до Равно поле са зрелищна инсталация

Житните кръгове до Равно поле са зрелищна инсталация

Необясними житни кръгове бяха засечени от очевидци в средата на миналата седмица и набраха много споделяния и популярност в медии и социални мрежи

Някои побързаха да предположат, че това е дело на извънземни сили, но се оказа, че съвсем не е така, съобщава actualno.com.

Тази седмица Absolut постави начало на новата си инициатива за повече толерантност и чуваемост между феновете на различните музикални стилове под надслов „Да се чуваме повече“. Кампанията бе представена със зрелищна инсталация от житни кръгове насред полята и звуково-светлинен пърформънс, на който станаха свидетели някои от най-популярните музикални звезди в страната, сред които Орлин Павлов, Поли Генова, Рут Колева, Дивна, Прея, Кристина Димитрова, Сашка Васева, Григовор, Жлъч и Гена, Иво Димчев, DJ Steven, Ясен Петров и Момчил Колев от известното българско дуо Дони и Момчил.

Кампанията е с цел да насочи внимание към колаборации на музикални изпълнители от различни жанрове и отправя послание към феновете да бъдат по-толерантни и да се отърсят от предразсъдъците, свързани с любимите им стилове и хората, които ги харесват или не.

Големината на житните кръгове е с диаметър над 50 метра, а за светлинното шоу са използвани над 500 метра LED ленти. Инсталацията е създадена, за да привлече внимание към темата за толерантността и да спечели повече съмишленици към каузата за пренебрегване на предразсъдъците в музиката.

Проектът на Absolut ще се развива през следващите месеци и ще представя неочаквани музикални срещи. Инициативата е вдъхновена от факта, че музиката е най-близо до сърцето на съвременния човек и в музикалните предпочитания предразсъдъците са най-явни. Затова за старта на кампанията на една сцена застанаха Иван Шопов, който създава електронна музика, и Теодосий Спасов, който свири на кавал. Двамата заедно представиха пред гостите най-новия си проект InFusion. Пърформънсът се случи на сцена в средата на житните поля в покрайнините на София до с. Равно поле, a изпълнението беше синхронизирано със светлинно шоу върху житните кръгове. Житното поле – център на пърформънса, е символ на произхода на водка Absolut. Това е поредният проект на Absolut в България, който подкрепя изкуството и предизвиква артисти и фенове да надскочат собствените си граници.

 

Оставете коментар