Понеделник, 22 Октомври 2018
Понеделник, 22 Октомври 2018

Чешко театрално студио с премиера на One Dаnce Week

Чешко театрално студио с премиера на One Dаnce Week

Farm in The Cave представя спектакъла „Разобличители“

Какво се крие под маркетингово изобретените образи на корпорациите, чиито продукти консумираме всеки ден? Това е въпросът, около който се завъртва сюжетът на спектакъла Разобличители, част от програмата на One Dаnce Week 2015.

В две поредни вечери - на 23 и 24 октомври, публиката ще има възможност да се срещне за първи път с чешкото театрално студио Farm in The Cave, известни с подхода си към работата – винаги плод на дълъг „лабораторен“ изследователски процес и синтез от различни жанрове като драматичен театър, танц, физическа инсталация, музикален театър.

Спектакълът „Разобличители“ не е хореографска творба, базирана на фантазия – той е създаден на основата на реални събития, които стигат до скандална развръзка в съда през 2013 г. в Швейцария. В постановката са поставени много въпроси за влиянието на корпоративните лобистки практики върху демократичните принципи на западните общества.

Сюжетът се заплита край световноизвестна хранителна верига внедрява свой човек сред група млади активисти. Шпионинът симулира интерес към каузата на групата, докато предава лична информация за членове на групата и на техните симпатизанти на корпорацията. Тази информация е свързана с все още неразкрити убийства на членове на работническия съюз на корпорацията в страни от третия свят.

В представлението са ползвани буквални цитати както от разказите на жертвите, така и от изявленията на корпоративните лобисти, с които артистите се срещат в Брюксел. В този проект Вилиям Дочоломански - режисьор и хореограф на компанията, прави прецизно разследване на един свят, в който глобалните играчи безнаказано играят по свои правила в абсолютно нарушение на човешки и административни закони.

Оставете коментар