Сряда, 20 Юни 2018
Сряда, 20 Юни 2018

Държавата ще даде догодина около 11 млн. лева за туризъм

Държавата ще даде догодина около 11 млн. лева за туризъм

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с туристически бранш в Добрич

Министерството на туризма ще разполага с около 1,5 милиона евро повече за реклама през 2017 година. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с туристически бранш в Добрич.

По думите й през отиващата си година ведомството е изразходвало 4 милиона евро за реклама на страната.

Министърът коментира, че при много по-големи рекламни бюджети на утвърдени туристически държави България се е наредила на първо място в Европа по ръст на реализираните нощувки от туристи през първото шестмесечие. "Борим се да разширим финансирането за реклама", каза Ангелкова.

Министърът посочи, че целта е България да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация - в четири сезона, с развитието на културен, спа, еко, голф, селски, гурме туризъм.

Ангелкова заяви, че трябва да се положат усилия и следващите години да бъдат успешни за бранша като 2016-а, в която се очаква общият брой на българските и чуждестранните туристи в страната да достигне 12 000 000. Министърът посочи, че в Добричка област е постигнат 13,2 на сто ръст на туристите.

"Проучваме опита на водещи туристически страни, в които към министерствата на туризма има специализирани училища за подготовка на кадри за бранша. В дългосрочен план е възможно да създадем такова училище или център за подготовка на кадри за изпълнителските позиции, които са "сърцето" на туристическата услуга", каза Ангелкова. 

Представители на бранша поискаха на срещата да бъде обновена пътната инфраструктура към черноморския комплекс "Албена", нос Калиакра, пътят Варна-Добрич и други.

 

Оставете коментар