Сряда, 20 Юни 2018
Сряда, 20 Юни 2018

Кои страни ще изберат инвеститорите през 2017-та година?

Кои страни ще изберат инвеститорите през 2017-та година?

Цялото вниманието ще бъде съсредоточено върху пазарите с подобряващ се политически климат

Предпочитани ще бъдат още пазари по-малко уязвими към външни сътресения, свързани с високата цена на заемите в САЩ и политическите изявления на новоизбрания президент Доналд Тръмп, пише ktovkurse.com.

Русия

За инвеститори, които заемат пари във валута с ниски лихвени проценти и купуват високолихвени валути, руската рубла ще е една от най-важните. Анализаторите от UBS Group смятат, че на фона на ръста на операциите кэрри-трейд с рубли, руската валута има потенциал да се задържи с 26% през следващите 12 месеца, най-вече сред развиващите се страни в Европа, Близкия изток и Африка.

Освен сравнително високите лихвени проценти, Русия получава ползи от растящите цени на петрола. Това прави фондовия пазар в Русия "очевиден кандидат" за NN Investment Partners.

Южна Африка

Някои инвеститори смятат, че намаляването на влиянието на президента Джейкъб Зума увеличава привлекателността на южноафриканските акции и облигации, особено като се има предвид фактът, че страната вероятно ще избегне понижаването на суверенния рейтинг.

Мексико

Песото сега е най-привлекателната валута сред валутите на развиващите се страни от Латинска Америка. Не само това, песото е евтино, това ще бъде от полза за централната банка на Мексико.

В полза на песото може да е и фактът, че политиката на Тръмп ще се окаже по-малко протекционистка от очакваното, заяви Енрике Диас-Алварес от Ebury Partners.

Бразилия

Облигациите на държавната петролна компания Petrobras «както и преди са евтини", облигациите на Banco do Brasil’s Coco растат, Samarco прави агресивни залози, тъй като компанията вероятно ще поднови работата си през тази година и ще преразгледа политиката за заемане на чужди пазари, отбелязва Карлос Грибел от Andbanc Brokerage.

Чили

Фондовите пазари на страната ще се възползват от растежа на цените на медта и перспективите за по-благоприятна политика за бизнеса след президентските избори през 2017 г., според Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co. и BTG Pactual Group.

Индия

Като се отчита възможността за протекционистко отношението на Доналд Тръмп през тази година, активите в Южна Азия изглеждат много по-привлекателни.

Решението на индийския премиер Нарендра Моди за премахването на купюри с висок номинал  през ноември може да доведе до намаляване на лихвените проценти. И това трябва да има положително въздействие върху облигациите.

Индонезия

Много от най-големите компании в Индонезия могат да се окажат привлекателни за инвеститорите, ако цените на въглищата и никела продължават да растат през 2017 г.

В Индонезия високодоходните облигации са постоянни фаворити за инвеститорите, особено предвид факта, че текущият дефицит значително се намали през последните няколко години.

Превод: NBOX.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар