Сряда, 23 Май 2018
Сряда, 23 Май 2018

Вдигат 200-метров небостъргач на бул. „Черни връх“

Вдигат 200-метров небостъргач на бул. „Черни връх“

Други поне 5 грандиозни проекта обаче продължават да са в застой

Общинският експертен съвет за устройство на територията на София е одобрил строителството на над 200-метров небостъргач на бул. „Черни връх“ до Paradise Mall.

Това съобщи за председателят на Камарата на архитектите в България арх. Борислав Игнатов, който е присъствал на заседанието, цитиран от Investor.bg.

Проектът Paradise Tower е част от търговския комплекс и се предвижда да има „топла“ връзка с мола. На общо 55 етажа ще бъдат изградени офиси, търговски площи и жилища.

Проектант на небостъргача е арх. Мая Йовчева от „Проарх“, а инвеститор е дружество “Магна МК“, свързано с руските собственици на Paradise Mall.

Кулата ще се издига на терен на бул. „Черни връх“ между мола и хипермаркета на Billa.

Това е второто обсъждане на проекта на експертен съвет. На първото обсъждане, което се състоя в края на октомври миналата година, проектът беше върнат от експертите за корекции, както и за анализ на трафика. Тогава за корекция беше върнат и единият проект на „Гаранти коза“ - „Гранд каньон“ в кв. „Младост“, който предстои да се разгледа за втори път от съвета.

Арх. Игнатов обясни, че експертният съвет е отправил още някои забележки към проектантите, които обаче са препоръчителни.

Предстои да се изработи районен устройствен план, но предложението трябва първо да мине през Столичния общински съвет.

 

Както Nbox вече не веднъж писа, други проекти за инвестиции от милиарди левове продължават да се бавят в София.

 

Освен проекта в квартал „Младост“, за който по-горе вече споменахме, в застой са небостъргача „Itower“ на площад „Македония“, плановете за кула в началото на „Цариградско шосе“, инвестицията за надграждане в хотел “Marinela”, както и строежа на хотел “Hyatt” до паметника на „Васил Левски“ в столицата.

 

 

Оставете коментар