Сряда, 23 Май 2018
Сряда, 23 Май 2018

"С Джак ще направим някои страхотни неща", заяви Тръмп след срещата си с Джак Ма

"С Джак ще направим някои страхотни неща", заяви Тръмп след срещата си с Джак Ма

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е провел "страхотна среща" с изпълнителния председател на китайската компания за електронна търговия Alibaba Джак Ма, съобщава CNBC

Двамата са обсъдили планове за създаването на 1 млн. нови работни места в САЩ през следващите пет години.

"Фокусирани сме върху дребния бизнес", коментира китайският предприемач пред репортери. "Говорихме конкректно за... подкрепата на 1 млн. малки фирми, особено в американския Среден запад. Малки фирми, които ще продават продуктите си чрез платформата - селскостопански продукти и американски услуги - в Китай и Азия, защото ние сме доста големи в Азия".

По думите на Джак Ма експанзията на Alibaba ще е с фокус върху продукти като облекло, вино и плодове.

Срещата между Тръмп и Джак Ма стана факт на фона на напрежение в отношенията между Китай и бъдещата администрация на Тръмп. Тръмп вече предложи високи мита за търговията с Китай и подклажда политически спорове за американските отношения с Тайван.

Миналата година обаче Джак Ма коментира пред CNBC, че не се притеснява от антикитайските настроения в президентската кампания в САЩ.

"Някой трябва да се изправи и да каже: "Ей, не трябва да бъдем против търговията", посочи китайският предприемач.

"Alibaba ще създаде 1 млн. работни места в САЩ, като даде възможност на 1 млн. американски малки фирми и фермери да продават американски стоки в Китай и Азия чрез платформата на Alibaba", заявиха от компанията в свое изявление.

Широкият набор от услуги на Alibaba, които варират от финансови услуги до електронна търговия и логистика, успяват да засенчат много от американските технологични компании в Китай.

Източник: investor.bg

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар