Вторник, 22 Май 2018
Вторник, 22 Май 2018

Очакваме до 40% ръст на румънските туристи по време на Великденските празници

Очакваме до 40% ръст на румънските туристи по време на Великденските празници

Очакват се ръстове от над 20% от Македония, от Гърция, даже от Румъния очакваме да има до 40% ръст на туристите в сравнение за Великденската седмица миналата година

Очакванията са от съседните пазари да имаме най-голям брой посетители по време на Великденските празници. Очакват се ръстове от над 20% от Македония, от Гърция, даже от Румъния очакваме да има до 40% ръст на туристите в сравнение за Великденската седмица миналата година.Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. "Имам уверението на вътрешния министър Узунов, че от наша страна организацията по границата е много добра, много стегната, много отговорна. Надявам се гръцките власти по същия начин да се отнесат и към потенциалните туристи за тях", коментира Балтова във връзка с очакваните опашки по граничните пунктове.

"Пътуванията, които ще бъдат реализирани тази седмица, не са само с автомобилен транспорт, основните туристически потоци ще вървят и през летищата. Очакваме средно 22% ръст на пристиганията на четирите летища. В абсолютни числа някъде около 85-90 000 души се очаква да пристигнат през летищата.„В България вече не говорим за нискотарифни туристи, ние разполагаме с един изключително иновативен, качествен туристически продукт”, подчерта Балтова.

Оставете коментар