Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

Български и румънски граждани скоро ще могат да летят до Канада с електронно разрешително за пътуване

Български и румънски граждани скоро ще могат да летят до Канада с електронно разрешително за пътуване

Улесненото пътуване насърчава по-доброто разбирателство и създава повече възможности за засилване на важните за нас междуличностни, бизнес и туристически връзки“, се казва още в изявлението на ръководителя на дипломатическата мисия

От 16:00 ч. на 1 май 2017 г., отговарящите на условията граждани на Румъния и България ще могат да кандидатстват за електронно разрешително за пътуване (eТА), вместо виза, за да летят до Канада или да преминават транзитно през летищата на страната, информира посолството на Канада в Букурещ (акредитирано за Румъния, България и Молдова – б. пр.), пише румънското англоезично издание Nine O’Clock.

В рамките на тази инициатива, гражданите на Румъния и България, които са притежавали канадска виза през последните 10 години, или които в момента притежават валидна неимигрантска виза за САЩ, ще могат да кандидатстват за eTA. Тези, които не отговарят на тези критерии, ще продължат да се нуждаят от туристическа виза, за да посетят страната. Също така, всички българи и румънци ще се нуждаят от виза, за да пресекат границите на Канада с кола, автобус, влак или кораб, включително круизен.

„Канада много цени партньорството си с Румъния и България“, заяви посланика на страната в Букурещ Кевин Хамилтън. „Улесненото пътуване насърчава по-доброто разбирателство и създава повече възможности за засилване на важните за нас междуличностни, бизнес и туристически връзки“, се казва още в изявлението на ръководителя на дипломатическата мисия.

Оставете коментар