Понеделник, 16 Юли 2018
Понеделник, 16 Юли 2018

Марешки договорил продажба на веригата си бензиностанции?

Марешки договорил продажба на веригата си бензиностанции?

Горещият слух обикаля парламент, адвокатски кантори и централи на петролни босове

Веселин Марешки е договорил продажбата на веригата си от бензиностанции. Този слух обикаля през последната седмица парламента, няколко адвокатски кантори и централи на някои от основните петролни босове у нас.

"Марешки е сериозно притиснат и няма много голям избор в своите бъдещи бизнес движения, особено що се касае до търговията му с петрол." Това каза пред сайта ни сериозен играч на пазара на горива, помолил за анонимност. 

От друга голяма петролна компания пък коментираха информацията на NBOX.BG с думите: "Отчитайте, че Марешки може да пуска подобни слухове сам, за да вдигне цената си пред потенциални купувачи, както и за да задържи своята публична и политическа стойност и псевдонезависимост."

"Не вярвам чужда компания да инвестира в структурата на Марешки. Ако има купувач, то той ще е някой от големите родни играчи, без значение дали ще го направи официално или чрез ново и чисто юридическо лице. Нещата при Марешки са много по сложни от стандартните чисто пазарните структури", счита пък друг наш петролен експерт.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар