Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Строят мултифункционална авто-мото писта край Бургас

Строят мултифункционална авто-мото писта край Бургас

"Бургас Ринг" ще съчетава авто-мото писта, картинг трасе, полигони за обучение, както и развлекателен и спортен център

 "Шарлопов груп" започва строежа на "Бургас Ринг" - мултифункционална авто-мото писта, картинг трасе, полигон за обучение в екстремна среда, развлекателен и спортен център край Бургас, като в проекта ще участват и "София Кар Моторспорт" и "Син Карс" със собственик Росен Даскалов.

Инвестицията в проекта ще е 10 млн. лв. Идеята е да се измисли публично-частно партньорство реализация на проекта, което ще доведе до икономически и социални ползи за целия регион.

Освен това построяването на подобно съоръжение ще намали инцидентите на пътя, защото хората които искат да се състезават или просто да покарат по-екстремно, ще имат тази възможност на да го направят на специално пригоденото за това съоръжение, а не както до сега в градски условия сред трафик. В цял сват изграждането на писти намалява драстично процента на пътни инциденти и допринасят за икономиката на региона.

Бургас е подходящ за подобен проект. На първо място климатът е благоприятен и може да се използва пистата целогодишно. В близост има развита инфраструктура - пристанище, летище и магистрала от София до Бургас.

Чрез "Бургас Ринг" ще се развие доста и икономиката. Ще се открият много нови работни места, както и ще се засили заетостта на хотелите в региона. 

"Подобна инвестиция би привлякла хиляди туристи извън активния летен сезон", обясни Росен Даскалов от "София кар".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар