Петък, 20 Юли 2018
Петък, 20 Юли 2018

Нов рекорд! Биткойнът прескочи 18 хиляди долара

Нов рекорд! Биткойнът прескочи 18 хиляди долара

Емисията на биткойни е ограничена по естествен начин и в момента по-голямата част от виртуалната валута вече е "добита"

Курсът на криптовалутата биткойн нарасна с над 23% и за първи път в историята на търговете премина прага 18 хиляди долара, сочат данните от търговете на електронната борса Coinmarketcap, предаде ТАСС, цитирани от БГНЕС.

Само за последното денонощие промяната е 4000 долара.

Биткоинът е децентрализирана система на едноименната криптовалута на основата на технологията блокчейн, която може да използва всеки участник в системата с изчислителна мощност (компютър или мрежа).

Концепцията на системата е публикувана през ноември 2008 година от автора (възможно е да е колективен автор) Сатоси Накамото, но взривна популярност биткойнът получи едва през последните години и месеци.

Емисията на биткойни е ограничена по естествен начин и в момента по-голямата част от виртуалната валута вече е "добита".

 

 

Свързани статии (по етикет)

  • Volkswagen празнува пореден рекорд при продажбите

    През първото полугодие доставките са нараснали с над 7%, но концернът очаква забавяне през следващите месеци

  • Нов модел в правилата за ТЕЛК

    От 100 хиляди до 200 хиляди лица с увреждания ще отпаднат от системата на ТЕЛК, която осигурява различни видове подкрепа, ако бъдат приети промените в наредбата за медицинската експертиза, предложени от здравното министерство.

  • Великобритания с нов министър по въпросите на Брекзит

    Британският премиер Тереза Мей назначи Доминик Рааб на поста министър по въпросите на Брекзит. Предшественикът му Дейвид Дейвис подаде оставка като протест срещу плановете на правителството за запазване на тесни търговски отношения с Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Оставете коментар