Четвъртък, 21 Юни 2018
Четвъртък, 21 Юни 2018

Наталия Касперски: Биткойн е „Долар 2.0”

Наталия Касперски: Биткойн е „Долар 2.0”

Виртуалната валута е разработка на ЦРУ, твърди бизнес дамата

Скандален коментар за виртуалната валута биткойн направи един от основателите на руската компания за сигурност Лаборатория Касперски. Според Наталия Касперски, в момента главен изпълнителен директор на InfoWatch, биткойн е разработка на американското ЦРУ.

На конференция тази седмица, за която съобщават руски медии, Наталия Касперски заяви: „Биткойн е разработка на американските служби с цел бързо финансиране на разузнаването на САЩ, Англия и Канада в други държави”.

По нейните думи, биткойн е приватизиран, както интернет, GPS и TOR. „Фактически, това е Долар 2.0. Контролът върху курса на валутата се намира в ръцете на собствениците на борсите”, казва Касперски.

Тази седмица курсът на биткой падна до 10 000 долара, но по-късно криптовалутата възстанови позиции и в момента се търгува за близо 12 500 долара. Според някои анализатори, още през настоящата година цената на един биткойн ще достигне 100 000 долара.

Свързани статии (по етикет)

  • Биткойна спада с 6%

    Биткойнът се обезценява с близо 6% след информация, че южнокорейски прокурори са нахлули в петък в офисите на най-голямата в страната електронна борса за търговия с криптовалути - Upbit, съобщават местни медии.

  • Биткойнът се обезцени

    Според анализатор инвеститорите вероятно бягат към по-безопасни активи

  • Доларът пада, паундът скача

    Дoлapът в нaчaлoтo нa тъpгoвиятa в чeтвъpтъĸ ce пoнижaвa cпpямo ĸoшницaтa oт 6 ocнoвни cвeтoвни вaлyти.

Оставете коментар