Вторник, 25 Септември 2018
Вторник, 25 Септември 2018

Тръмп прогнозира търговска сделка с Китай

Тръмп прогнозира търговска сделка с Китай

Президентът на САЩ Доналд Тръмп излезе с прогноза, че търговският спор между Вашингтон и Пекин ще бъде разрешен.

"С президента Си винаги сме били приятели, без значение какво се случва в търговския ни спор. Китай ще отмени търговските бариери, защото това е правилното нещо. Митата ще станат реципрочни и ще бъде постигнато споразумение за интелектуалната собственост. Страхотно бъдеще за двете страни", написа той в "Туитър".

По-рано тази седмица страховете от търговска война между двете сили достигнаха ново ниво, след като Тръмп инструктира кабинета си да обмисли налагане на нови мита върху китайски стоки за 100 милиарда долара в отговор на предполагаемата кражба на интелектуална собственост от страна на Пекин. Китай заплаши, че ще отговори.

Свързани статии (по етикет)

  • Борисов се ръкува с Тръмп (Видео)

    Премиерът Бойко Борисов участва в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците", организирана от президента на САЩ Доналд Тръмп в Ню Йорк. За събитието се похвали самият Борисов в официалната си страница във Фейсбук.

  • Борисов вече е в Ню Йорк, започна форумът, организаран от Тръмп

    "Започва срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците", организирана от президента на САЩ Donald J. Trump, на която България е съдомакин", това написа преди минути премиерът Бойко Борисов в официалната си страница във Фейсбук.

  • Търговската война между САЩ и Китай - размяна на санкции

    Американските мерки засягат хранителни продукти, дрехи, компютърни части и машинни части. Последните мита на САЩ ще нараснат от 10 до 25% в края на годината. Китайските контрамерки засягат по-малки самолети, компютри, текстил, химикали, месо, вина и други с мита между 5 и 10%.

Оставете коментар