Вторник, 25 Септември 2018
Вторник, 25 Септември 2018

Солена глоба за френската банка за френската банка "Сосиете женерал"

Солена глоба за френската банка за френската банка "Сосиете женерал"

Френската банка "Сосиете женерал" (Societe generale) се съгласи да плати глоби на обща стойност 1,34 милиарда долара (1,15 милиарда евро), за да разреши два съдебни спора в САЩ и във Франция, съобщи Агенция "Франс прес". 

Обвиненията са за предполагаеми манипулации с междубанковата лихва Либор (Libor) и подозрения в корупция в Либия.

По последното дело френската банка ще се признае за виновна утре пред съд в Ню Йорк, съобщи министерството на правосъдието на САЩ.

По-рано днес стана известно, че банката ще плати 250 милиона евро на САЩ, за да сложи край на съдебните преследвания. Тя е обвинена за трансакции с либийския суверенен фонд, които се смятат за незаконни, според разкрито днес споразумение за трансакция.

"Сосиете женерал" ще плати общо 500 милиона евро, за да сложи край на либийските съдебни спорове, след като прие да преведе същата сума от 250 милиона евро във Франция. Става дума за първото съдебно споразумение от обществен интерес "подписано в съгласие с американското министерство на правосъдието", подчерта прокурорът на финансовата прокуратура Елиан Улет на заседанието за утвърждаване на съдебното споразумение от обществен интерес.

Свързани статии (по етикет)

  • Борисов се ръкува с Тръмп (Видео)

    Премиерът Бойко Борисов участва в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците", организирана от президента на САЩ Доналд Тръмп в Ню Йорк. За събитието се похвали самият Борисов в официалната си страница във Фейсбук.

  • Борисов вече е в Ню Йорк, започна форумът, организаран от Тръмп

    "Започва срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците", организирана от президента на САЩ Donald J. Trump, на която България е съдомакин", това написа преди минути премиерът Бойко Борисов в официалната си страница във Фейсбук.

  • Иран заплаши с унищожителен удар САЩ и Израел

    Заместник-командващият иранския елитен Корпус на гвардейците на Ислямската революция предупреди днес американските и израелските лидери да очакват унищожителен отговор от Иран, обвинявайки ги в замесеност в атентата на военен парад в иранския град Ахваз в събота, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Оставете коментар