Сряда, 19 Септември 2018
Сряда, 19 Септември 2018

Рекордни пари за участие на Мондиал 2018

Рекордни пари за участие на Мондиал 2018

50 милиона долара е премията предвидена за световния шампион на първенството в Русия догодина.

ФИФА е изпратила до националните федерации новото разпределение на наградния фонд на Мондиал 2018. Простите сметки показват, че класиралите се на финалите 32 отбора ще разпределят сума много по-голяма от тази в Бразилия през 2014 година. 

Тогава участниците поделиха 576 милиона, докато за следващото лято сумата е около 700 милиона долара. Около 10 процента от тази сума ще бъде заделена за застраховка на играчите, които ще ритат по стадионите на Русия. 

2 милиона долара ще получи всяка страна само, защото се класира на Световното първенство. Още 10 милиона ще получат 16-те страни, които ще преодолеят групите си. 

Класиране за четвъртфинал ще гарантира на федерацията на съответната страна 25 милиона долара. Финалистът ще вземе 40 милиона, а световният шампион - 50 милиона. 

Разбира се, ФИФА ще даде пари и на клубовете, чийто играчи участват на Световното първенство, както е традицията от последните 20 години. Пари ще има и за страните, които са играли квалификации, но не са се класирали, като обаче тази сума няма да бъде съизмерима с това да се класираш на Мондиала в Русия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар