Четвъртък, 20 Септември 2018
Четвъртък, 20 Септември 2018

Днес рожден ден празнува Snoop Dogg

Днес рожден ден празнува Snoop Dogg

Snoop Dogg е най-известния рапър в Западния бряг

Калвин Колдозар Брадус младши (роден на 20 октомври, 1971 г.), по-известен под псевдонима Snoop Dogg (преди Snoop Doggy Dogg и в момента под псевдонима Snoop Lion), е американски рапър, певец, продуцент и актьор.

Snoop е най-известния рапър в Западния бряг и е един от най-забележителните протежета на д-р Дре. Той е бил член на бандата "Crips", докато е в гимназията. Малко след дипломирането си е бил арестуван за притежание на кокаин и прекарва шест месеца в затвора в окръг Wayside. Музикалната му кариера започва през 1992 г. след освобождаването му, когато той е бил открит от д-р Дре.

Той сътрудничи на няколко песни в соловия албум на Dre, The Chronic и на титулярната песен към филма Deep Cover. Дебютният му албум "Doggystyle" е издаден през 1993, и е номер 1 на "Billboard 200".

През същата година в август неговият бодигард застрелва и убива противников гангстер на друга банда. Той е замесен също в делото и след месеци съдебни дела, не е обвинен с лишаване от свобода, а е пуснат под домашен арест.

През 1995 се запознава с Тупак Шакур един от музикаланата компания "Death Row Records" и рап иконата на 90-те. Те се разбират взаимно и записват поредица хитове като например песента "Gangsta Party". Според думите на Снуп, те са като братя.

През 1996 по време на записването на втория си албум "Tha Doggfather", на 4 септември заедно с Тупак участва в "Годишни музикални награди1996". Това се случва 3 дена преди застрелването на Тупак в Лас Вегас. Неговият албум е завършен през 1997 и е доста успешен.

Напуска "Death Row Records" заради смъртта на неговият приятел Тупак и лишеният му от свобода шеф. Започва отново да работи с Доктор Дре. През този период той записва няколко албума и поредица хитове като "Still D.R.E", и "The Next Episode".

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар