Четвъртък, 20 Септември 2018
Четвъртък, 20 Септември 2018

Все повече американци гледат на Русия като приятелска страна

Все повече американци гледат на Русия като приятелска страна

Негативното отношение към Кремъл след присъединяването на Крим се е променило в положителна посока, като сега 31% гледат на Москва като на съюзник, докато делът им е бил 24% по време на събитията на полуострова

Проучване на общественото мнение в САЩ преди срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и руския лидер Владимир Путин показва, че населението на Съединените американски щати , особено Републиканците, има големи надежди ,че двамата ще стигнат до споразумение, пише американското електронно издание Washington Examiner.
Анкетата на Gallup откри, че броят на Републиканците, които гледат на Русия като на съюзник, или най-малкото приятелска страна, се е удвоил при Тръмп, нараствайки от 22 до 40 процента.

Като цяло, негативното отношение към Кремъл след присъединяването на Крим към Русия се е променило в положителна посока, като сега 31% гледат на Москва като на съюзник, докато делът им е бил 24% по време на събитията на полуострова.
От социологическата агенция предвиждат, че срещата между лидерите ще увеличи още повече подкрепата за по-добри отношения между Вашингтон и Москва, особено сред избирателите на Републиканската партия. „Ако срещата на Тръмп с Путин има положителни резултати, особено под формата на споразумение за Сирия или друга точка на взаимен интерес за двете суперсили, много е вероятно мнението на Републиканците и американците, като цяло, спрямо Русия да се подобри допълнително“.
Но, добавя Gallup, отношенията са безнадеждно обвързани с партийното разделение в САЩ и Демократите са много по-фокусирани върху руската намеса в американските президентски избори през 2016 година и им е трудно да се откажат от вече заетите позиции.

Източник "Фокус"

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар