Вторник, 22 Май 2018
Вторник, 22 Май 2018

Спецсъдът даде ход на делото срещу кмета на Галиче Ценко Чоков

Спецсъдът даде ход на делото срещу кмета на Галиче Ценко Чоков

Според защитата на Ценко Чоков, съдебното производство трябва да бъде прекратено

Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу кмета на Галиче Ценко Чоков, като отхвърли искането на защитата то да бъде върнато на прокуратурата.

Кметът на село Галиче, синът му Мартин и още шестима души са подсъдими за участие в организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи. 

Адвокатите на обвиняемите поискаха от Специализирания съд делото да бъде върнато на Специализираната прокуратура, заради пропуски при изготвянето на обвинителния акт, предаде „Фокус“. 

Според защитата на Ценко Чоков, съдебното производство трябва да бъде прекратено и върнато, за да се отстранят пропуските, тъй като заради тях е било невъзможно организирането на защита на обвиняемите. 

Адвокатите изтъкнаха, че заради пропуските при събирането на доказателствата, не е било възможно кметът на Галиче да се възползва от правото на обяснения. Освен това Чоков нямал възможност да се запознае с материалите, тъй като нямал очила.

Наблюдаващият прокурор обаче заяви, че искането е неоснователно и няма пречка да бъде даден ход на делото.

С мнението му се съгласиха и спецмагистратите, които дадоха ход на процеса. Поради служебните ангажименти на двама от защитниците обаче делото бе отложено за 12 април от 9 часа. 

 

Оставете коментар