Неделя, 22 Април 2018
Неделя, 22 Април 2018
Убийцата на таксиметровя шофьор е бременна и биполярна, пушила амфетамин преди убийството

Убийцата на таксиметровя шофьор е бременна и биполярна, пушила амфетамин преди убийството

Ренета 2 дни се упражнявала с нож върху гума, за да изпълни плана на Козмес за убийството

Варненският окръжен съд остави в ареста обвинените в убийство на таксиметровия шофьор Васил Ашиков - Козмес Джарони и Ренета Козарева.

26-годишният мъж и 23-годишната жена се явиха в залата с известните адвокати Антон Жожев и Иван Томов.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Козмес и Ренета. Двамата са обвинени в грабеж, придружен с убийство. 

Тялото на 61-годишния таксиметров шофьор Васил Ашиков бе открито малко след полунощ на 10 април в таксито му, паркирано край варненското село Каменар. Ренета и Козмес са нападнали таксиметровия шофьор, за да го ограбят и са го намушкали с нож. Те бяха задържани от двама военни от близко поделение.

Адвокат Жожев изтъкна, че 26-годишният Козмес, който живее в Дългопол, а баща му е зимбабвиец, е с церебрална парализа и трудно си служи с дясната ръка, с която би трябвало да е нанесъл фатален удар с нож. Защитникът добави, че обвиняемият не е осъждан досега и поиска по-лека мярка за неотклонение. 

Самият Козмес заяви, че също иска такава мярка, защото в ареста е бил с три деца, които лежали отдавна и били в комбина. Те му взели цигарите, а за храната, която му се полагала въобще не можело да става дума, отново заради съкилийниците му. 

Адвокатът на Ренета, която е от Свети Влас, Иван Томов поиска по-лека мярка заради това, че тя била бременна и че страдала от биполярно разтройство. И за двете твърдения обаче все още няма представена документация. Защитата поиска да й бъде назначена психиатрична и медицинска експертиза преди да й бъде определена мярката за неотклонение. 

Младата жена признала, че е взимала някакви кристали, вероятно амфетамини, и според адвоката това също я оневинява донякъде, за да й бъде присъдена мярка домашен арест. 

Прокурорът изтъкна обаче, че Ренета 2 дни се упражнявала с нож върху гума, за да изпълни плана на Козмес за убийство. Освен това под седалката до шофьора, където Ренета седяла бил намерен нож, който тя взела от квартирата си, а по дрехите й имало засъхнали петна от кръв. 

Окръжните магистрати постановиха постоянен арест и за двамата обвиняеми.

Източник: kanal3.bg

Оставете коментар